Matrix transport

13 slimme tips om verhuizen gemakkelijk te maken

Geplaatst op

De meeste mensen zien op tegen het verhuizen. Inpakken, organiseren, vervoeren, proberen je vrienden om te kopen om te helpen. Het hele proces kan ontmoedigend lijken, maar als je deze tips en trucs gebruikt, kan de verhuisdag een stuk minder stressvol zijn. Veel succes!

1. Gratis verhuisdozen 

Bespaar een beetje geld en zoek naar verhuisdozen die je gratis kunt ophalen. Beste plaatsen: marktplaats, de kruidenierswinkels, supermarkten, kledingwinkels en magazijnwinkels. Voor het vervoeren van belangrijke spullen kun je ook houten kisten gebruiken. 

2. Neem afscheid van je spullen

Nu je al je spullen aan het sorteren bent, is het een perfect moment om te zien wat er allemaal kan worden gedoneerd of weggegooid! Doe een poging om je spullen op te ruimen, zodat je verhuizing wat makkelijker verloopt en je nieuwe huis wat minder rommelig is. 

3. Maak een schema 

Plannen! Vergeet niet te ontdooien, handdoekdroog te maken en je koelkast 24-48 uur voor de verhuizing schoon te maken. Anders zal het behoorlijk stinken en lekken.

4. Neem foto’s van je elektrische apparaten

Voordat je ze direct loskoppelt om in te pakken, maak met je telefoon of camera een foto van de snoeren op de achterkant van je televisie en andere elektronica, zodat je je kunt herinneren waar ze allemaal naartoe gaan. Dit bespaart je een heleboel tijd als je het apparaat weer instelt. 

5. Doe hangende kleding in vuilniszakken 

Houd je kleren aan de kleerhanger, maar dan wel ingepakt. Als je bij je nieuwe verblijfplaats aankomt, haal je gewoon de vuilniszakken eraf. Vergeet niet te labelen zodat je weet wiens spullen van wie zijn!

6. Pak een doos voor de eerste nacht in 

De meeste mensen denken er niet aan om dit te doen en eindigen met het doorzoeken van verschillende dozen op een verhuisdag om hun pyjama of het koffiezetapparaat te pakken te krijgen. Pak een “eerste nacht”-doos met al je toiletartikelen, wat kleren en alles wat je de volgende ochtend nodig hebt, zoals serviesgoed en zilverwerk of je haardroger. 7. Pak je borden veilig in 

Omdat ze al plaatvormig zijn, zijn schuimrubberen wegwerpplaten geweldig voor het verpakken van je borden. Zet ze tussen elk bord in je stapel voordat je alles inpakt. 

8. Plastic folie

Gebruik plasticfolie om de laden van de lade dicht te houden als de vrachtwagen in beweging is, of voor bakken met spullen die prima in de bakken kunnen blijven zolang ze er niet uitvallen. Bovendien kun je de inhoud ervan in de lade laten zitten, want de lades hebben geen risico meer om open te glijden.

9. Gebruik wijnkoffers voor je glaswerk 

Er is vast en zeker een lokale bar, wijnmakerij of zelfs sommige kruidenierswinkels die lege wijnkistjes hebben die je kan laten vastlopen. Houdt je glazen georganiseerd en het is gemakkelijk om wat krant en dergelijke in elk compartiment te proppen, zodat er wat vulling is om ze te beschermen. 

10. Meng geen spullen uit verschillende kamers

Bewaar de spullen van de ene kamer in dozen die gescheiden zijn van de andere, dat bespaart je een hoop gedoe als je uiteindelijk uitpakt. 

11. Sieraden inpakken

Gebruik eierdozen om je sieraden gemakkelijk te vervoeren. Tape ze dicht zodat er niets uit valt! Gebruik ook toiletpapierrollen voor het verpakken van kettingen of losse armbanden. Steek één uiteinde door de rol en maak de sluiting vast. 

12. Georganiseerd 

Als je een meubel moet demonteren voor je verhuizing, vergeet dan niet alle losse schroeven en bouten te organiseren. Doe ze in plastic zakjes en label ze zodat je weet voor welk meubel ze bestemd zijn en verlies ze niet. 

13. Knip gaten in de zijkanten van de dozen om ze gemakkelijk op te tillen 

Gebruik een kistensnijder om driehoekige gaten te maken aan beide zijden van je zwaardere kisten, zodat je de handgrepen gemakkelijker kunt optillen.

14. Schakel een verhuisbedrijf in

Heb je een grote verhuizing en wil je zeker weten dat alles soepel verloopt? Schakel dan een verhuisbedrijf in. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden