Matrix transport

3 tips voor het transporteren van je goederen

Geplaatst op

Niets is teleurstellender dan het ontvangen van een beschadigd pakketje via de post. Het is de verantwoordelijkheid van de verzender om ervoor te zorgen dat het pakket correct is verpakt, maar onbedoelde schade die door het transport is ontstaan blijft mogelijk. Voordat je naar het postkantoor gaat, controleer dan of je de beste prijs voor je pakje hebt gekregen. Je zou tot 80% kunnen besparen op potentiële verzendkosten! Lees hieronder onze top vijf verpakkingstips om schade te helpen voorkomen. 

Mocht je het versturen van een pakket liever willen uitbesteden aan een professional? Dan adviseren we je om contact op te nemen met www.parcelparcel.com.

1. Gebruik nieuwe, dubbelwandige dozen 

We beginnen de verpakkingstips met de focus op de kwaliteit van de dozen die je gebruikt. Wees voorzichtig als je ervoor kiest om oude verpakkingen te hergebruiken. Kartonnen dozen zijn gemakkelijk te beschadigen en bieden veel minder bescherming als ze dat zijn. Voordat je je pakket verzendt, moet je je er gerust op kunnen stellen dat je item veilig is en dat de doos stevig is. Je moet ook alle oude labels die zichtbaar zijn verwijderen of bedekken om ervoor te zorgen dat het pakket naar de juiste locatie wordt verzonden.  

2. Gebruik geen textiel of stoffen zakken 

Net als bij het verpakken van je artikel in een gloednieuwe doos, wil je het gebruik van textiel of stoffen tassen vermijden. Ondanks hun mooie uitstraling bieden ze ook geen bescherming of ondersteuning aan je item, zelfs niet als je de tas met bubbeltjesplastic opvult. Gebruik een robuust materiaal om te voorkomen dat de inhoud beschadigd raakt. 

3. Gebruik noppenfolie voor bescherming 

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je pakketje ook is, het is een goed idee om het met veel bubbeltjesfolie op te vullen om een extra laagje bescherming aan je item(s) toe te voegen. Door je items te beschermen, voorkom je dat ze bewegen en voorkom je dat ze per ongeluk beschadigd raken. Als je pakket een breekbaar voorwerp bevat, zorg er dan voor dat het in het midden wordt geplaatst en vermijd alle zes de zijden van de doos. 

Onthoud: Als je de verpakkingsinstructies van de koerier niet volgt, zullen ze niet betalen voor eventuele schade, dus zorg ervoor dat het is verpakt in overeenstemming met de regels en volg de regels precies!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden