Matrix transport

5 effectieve manieren om jouw magazijn in te richten

Geplaatst op

In de afgelopen tien jaar is er ongeveer een miljard vierkante meter magazijnruimte gebouwd. Voor veel bedrijven is deze opslagruimte essentieel voor het succes van hun bedrijf. Daarentegen is vorm de magazijnruimte bij veel bedrijven een probleem. De stellingen staan op instorten of het overzicht is ver te zoeken. Dit zorgt voor vele extra kosten waar je als bedrijf niet op zit te wachten. Een manier om dit te verhelpen is door gebruik te maken van de juiste palletstellingen. In dit blog geven we je enkele waardevolle tips om jouw magazijn praktisch en efficiënt in te delen met behulp van de juiste middelen en manieren. 

Palletstellingen

Een van de meest gebruikte manieren om jouw magazijn of opslagruimte structuur en overzicht te bieden, dat is het plaatsen van palletstellingen. Door de magazijnstellingen in verschillende paden te plaatsen, zorg je ervoor dat voertuigen zoals een heftruck, makkelijk bij de pallets met producten kan. Bovendien zorgt het voor overzicht. Een van de grootste voordelen van magazijnstellingen is dat ze zeer eenvoudig te monteren en repareren zijn. Daarnaast bieden organisaties ze aan in verschillende hoogtes, waardoor je alle ruimte optimaal benut. 

Push-back rekken

Bij deze stellingen wordt de zwaartekracht gebruikt om de orde op de stellingen te handhaven. Deze stellingen hebben een lichte helling en gebruiken de zwaartekracht om de pallets op de rails naar voren te schuiven. Een push-back systeem zorgt ervoor dat je producten aan dezelfde kant van de stelling kunt laden en lossen. Wanneer je nieuwe voorraad aan de stelling toevoegt, duwt het de huidige voorraad automatisch terug. Ook wanneer je de volledige inventaris verwijderd, verplaatsen de pallets zich naar de voorzijde van de stelling. Het grote voordeel hiervan is dat je eenvoudig en snel kunt zien welke stellingen er leeg zijn en dus aangevuld moeten worden. 

Drive-in stellingen

Dit ontwerp van de palletstelling maakt het mogelijk dat je eenvoudig met je vorkheftruck in of door de stelling kunt rijden. De stellingen staan in lijnen zodat er duidelijke rijstroken zijn voor de heftruck om in te rijden. Daardoor kun je de pallets verticaal op elkaar stapelen. Zo ontstaat er een opslagsysteem met een hoge dichtheid. Wanneer dit systeem op de juiste manier wordt uitgevoerd, zal de capaciteit van uw magazijn verdubbelen ten opzichte van standaard stellingen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden