Matrix transport

Alles wat je moet weten over de Apk-keuring

Geplaatst op

Elke voertuig eigenaar ontkomt niet aan de Apk-keuring. Deze is namelijk wettelijk verplicht en het beoordeeld je voertuig of deze nog veilig en volgens de laatste milieueisen de weg op mag. We behandelen in deze blog de belangrijkste aspecten rondom een Apk-keuring en wat je moet weten. Zo ben je gelijk op de hoogte waarop je moet letten en hoe je voertuig het beste door de keuring kan komen. Lees snel verder en doe met onze tips je voordeel!

Waarom laten we auto’s Apk keuren?

Op jaarbasis worden circa zesenhalf miljoen Apk-keuringen gedaan in Nederland. Deze keuring is een belangrijke controletest. Er wordt dan naar je voertuig gekeken en in welke staat deze momenteel verkeerd. Op de belangrijkste onderdelen wordt de auto gecheckt en daarnaast gekeken of de registratie van de auto in orde is. Zodra je auto door de Apk-keuring komt weet je dat je dus op dat moment veilig de weg weer op kan. Het is geen garantie dat je weer eindeloos met je voertuig door kan rijden. Het blijft uiteraard een momentopname.

Hoe vaak moet ik een Apk-keuring laten uitvoeren?

Heb je nooit eerder een voertuig Apk moeten laten keuren? Via het Apk-keuringschema van de RDW kun je controleren wanneer jouw voertuig weer gekeurd moet worden. Wanneer je al een keertje de auto hebt laten keuren dan kun je met je kenteken ook de vervaldatum van de Apk controleren. Je moet dus voor deze datum weer voor een Apk-keuring. Mocht je liever op tijd zijn dan kun je al vanaf 2 maanden voor de vervaldatum terecht voor een keuring.

Waar worden auto’s vaak op afgekeurd?

Om te voorkomen dat een auto wordt afgekeurd is het handig om te weten waar een auto precies op wordt gekeurd. Uiteraard moet je over het algemeen goed zorgen voor je auto. Door periodiek eigen controles uit te voeren en alles goed bij te houden zoals de vloeistofpeilen, dan verleng je al flink de levensduur van de auto. Op de volgende punten kan een auto afgekeurd worden:

  • Verkeerde bandenspanning
  • Banden met te weinig profiel
  • Remschijven
  • Niet functionerende ruitenwissers
  • Functioneren uitlaat
  • Milieueisen
  • Foutieve administratie of registratie voertuig

Klaar voor de Apk-keuring? Met de Apk keuring Amstelveen | Autobedrijf Koolhaas wordt je auto zorgvuldig gecontroleerd en weet je gelijk waar je aan toe bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden