Matrix transport

Belangrijke zaken bij gevaarlijk transport

Geplaatst op

Dankzij de toenemende globalisering wordt er vandaag de dag meer dan ooit getransporteerd over het wegennet, spoorwegennet en waterwegen. Deze transporten betreffen over het algemeen veel veilige producten die zonder problemen kunnen worden getransporteerd. Toch worden er ook gevaarlijke goederen vervoerd. In dergelijke gevallen is het van groot belang dat een transport van deze goederen op een veilige manier gebeurt. In deze blog geven we een aantal voorbeelden van voorzorgsmaatregelen die in acht genomen worden. 

Afstandsbedieningen

Voor de meeste consumenten zijn afstandsbedieningen iets wat doorgaans vooral gebruikt wordt voor de televisie. Als het gaat om de industrie daarentegen, verstaat men onder een afstandsbediening doorgaans een manier om machines op afstand te kunnen besturen. In het geval van gevaarlijk transport, waarbij het belangrijk kan zijn dat mensen niet te dichtbij komen, kunnen afstandsbedieningen van levensbelang zijn. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer de materialen die getransporteerd worden een zeker explosiegevaar met zich meebrengen. In dat geval gebruiken we doorgaans een speciale afstandsbediening. Als je op zoek bent naar een geschikte aanbieder van dergelijke afstandsbedieningen, dan adviseren we je om een kijkje te nemen op de pagina van Hetronic.nl over afstandsbedieningen voor EX-omgevingen.

Ondersteuning van politie en brandweer

Als er gevaarlijke goederen moeten worden getransporteerd over het Nederlandse wegennetwerk, dan kan het zijn dat er gevaar bestaat voor de gezondheid van andere gebruikers van het wegennet. Om ervoor te zorgen dat er tijdens het transport geen of op zijn minst weinig calamiteiten zich zullen voordoen, waarbij gewone burgers zijn betrokken, dan kan er in sommige gevallen politie- en brandweerondersteuning worden gevraagd. Ook een tijdelijke wegafzetting is een manier om de veiligheid van anderen te kunnen waarborgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden