Matrix transport

De 2 meest voorkomende onzekerheden bij auto huren

Geplaatst op

Een auto huren lijkt altijd een spannende onderneming, vooral als je in het buitenland bent. Veel reizigers weten niet zeker hoe ze een auto moeten huren zonder een paar veelvoorkomende fouten te maken. Moet ik een extra verzekering afsluiten? Hoe zit het met het betalen om de auto bij te tanken? Ik hoor horrorverhalen over nepschadeclaims; moet ik me zorgen maken? Wij leggen je een aantal veel voorkomende onzekerheden voor die ontstaan bij mensen die een auto huren

Ga op zoek naar het dichtstbijzijnde tankstation

De beste tijd om een plek te vinden om te tanken is direct nadat je de auto hebt opgehaald. Als je wegrijdt van de luchthaven of het verhuurbedrijf, ga dan direct op zoek naar lokale tankstations en maak een plan om terug te keren naar de meest toegankelijke of best geprijsde van de beschikbare tankstations voor het terugbrengen van je auto. Dit scheelt je niet alleen geld om de auto weer af te tanken na de huur. Het scheelt ook vooral stress als je diezelfde dag een vlucht te halen hebt. Je wilt dan niet een half uur kwijt zijn om nog een tankstation te zoeken. Onderzoek dit dus al op de eerst dag van het auto huren. 

Je hoeft niet altijd een verzekering af te sluiten

In de meeste gevallen – als je al een autoverzekering hebt – is het niet noodzakelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten, omdat de huur wordt beschouwd als een vervangend voertuig onder de polis. Als je dus een WA-verzekering heeft op jouw eigen auto, zou je polis ook een WA-dekking geven voor het huurvoertuig. 

Verschillen in verzekeringen bij auto huren

Check altijd de voorwaarden van jouw huidige autoverzekering als je hiervoor gebruik van wilt maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf een oude auto hebt, waar WA-dekking aanbevolen is vanwege de lage restwaarde. Als je een huurauto hebt, dan zijn dit meestal relatief nieuwe auto’s. Dat betekent automatisch dat er eerder een advies voor volledig cascoverzekeringen geldt. In deze gevallen kun je er dus alsnog beter voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor een korte periode. Wees er ook van bewust dat bij een ongeval in een huurauto meestal de tarieven van je eigen verzekering stijgen bij een verzekeringsclaim. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden