Matrix transport

De beste vervoersmiddelen in Amsterdam

Geplaatst op

Onze hoofdstad Amsterdam is zowel bij Nederlanders als bij toeristen een zeer populaire bestemming voor dagjes uit, vakanties en andere activiteiten. De stad en dan met name de binnenstad is dan ook vaak erg druk. Om de drukte te verminderen en de veiligheid van lopende mensen te waarborgen, heeft de gemeente besloten om bepaalde delen van de binnenstad te verbieden voor auto’s. Hierdoor is het bereiken van bepaalde bestemmingen in de binnenstad moeilijker, maar wordt wel de veiligheid op straat verhoogt. Daarnaast is het verbieden van autoverkeer in de binnenstad ook milieuvriendelijk en bespaart het je veel parkeergeld. Amsterdam is namelijk een van de duurste plekken om je auto te parkeren. Om toch eenvoudig en relatief snel op je bestemming in de stad aan te komen of om de stad op een unieke manier te verkennen, hebben we in dit blog de leukste en handigste vervoersmiddelen in Amsterdam op een rijtje gezet. 

Fiets

Veruit de populairste manier om jezelf te verplaatsen in de binnenstad van Amsterdam is de fiets. De fiets is in Amsterdam zeer populair om verschillende redenen:

·      Je kunt vrijwel overal parkeren

·      Snel en wendbaar

·      Goedkoop in vergelijking met een auto of scooter

·      Goed voor je gezondheid

Met name het feit dat je jezelf met de fiets zeer snel verplaatst, is het grootste voordeel van dit vervoersmiddel. Je hebt minder last van stilstaand verkeer en kunt altijd de kortste route naar je bestemming nemen. Daarentegen ben je op de fiets wel het meest kwetsbaar en dien je te allen tijde op te letten en uit te kijken voor ander verkeer. 

Openbaar vervoer

Amsterdam staat ook bekend om alle trambanen, metro’s en bussen die door de stad rijden, zowel in de binnenstad als buiten de stad. Openbare vervoersmiddelen zoals de metro zijn met name geschikt als je van de ene kant van de stad naar de andere moet. Trams zijn daarentegen meer geschikt voor het afleggen van kortere afstanden in de stad. In tegenstelling tot fietsen en wandelen, is het reizen met het openbaar vervoer voor de meeste een duur vervoersmiddel. 

Taxi

Met name buiten de binnenstad, zijn taxi’s zeer populair. In tegenstelling tot het openbaar vervoer, heb je met een taxi meer zekerheid van je aankomsttijd. Daarnaast is het rijden in Amsterdam voor vele mensen erg stressvol door het drukke verkeer, waardoor een taxi de voorkeur kent. Amsterdam taxi online kun je eenvoudig online bestellen, waardoor je binnen een mum van tijd kunt vertrekken en veilig op je bestemming komt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden