Matrix transport

De meeste voorkomende problemen in een auto

Geplaatst op

Regelmatig onderhoud plegen aan je auto is van groot belang om te zorgen dat je auto optimaal blijft presteren. Er zijn echter altijd tijden dat er onverwachte problemen naar boven komen. Dit gaat gepaard met bepaalde waarschuwingslichten of duidelijk merkbare problemen tijdens het rijden. Om de kans op deze problemen te verminderen hebben we de meest voorkomende autoproblemen op een rijtje gezet.

Waarschuwingslichten die branden

Een waarschuwingslicht of motorlampje dat brandt is het meest voorkomende probleem in iedere auto. Deze lampen gaan aan wanneer de sensoren die de motor in de gaten houden een error code genereren. Er zijn meer dan 200 mogelijke waarschuwingscodes, waardoor het slim is om altijd een professional in de garage te laten kijken naar de motor, om te kijken wat er precies mis is. Negeer deze lampjes nooit, ook al merk je verder niet direct iets!

Een sputterende motor

De motor loopt het best als de lucht en brandstof op een juiste manier gemengd en verbrand worden. Om dit proces efficiënt te laten verlopen zijn er een hoop onderdelen die goed moeten samenwerken. Door al deze bewegende onderdelen is de kans aanwezig dat er iets mis gaat vrij groot, waardoor je motor gaat sputteren. Om de kans hierop te verminderen is het aan te raden om altijd onderdelen te gebruiken die zijn aanbevolen door de fabrikant.

Lege of kapotte accu

De meeste accu’s in een auto moeten ongeveer 80.000 km meegaan voordat ze de geest geven. Een kapotte accu is meestal het gevolg van een lagere spanning dat na verloop van tijd op de accu’s staat. Een beschadigde temperatuursensor of oplaadsysteem kan dit proces versnellen. Gelukkig kun je eenvoudig zelf een accu kopen, zoals Feer, een specialist voor accu’s in Flevoland. Zorg wel altijd dat de accu geschikt is voor je auto om nieuwe problemen zo lang mogelijk uit te stellen.

Ongebruikelijk hoog benzineverbruik

Wanneer een motor efficiënt werkt heb je automatisch een optimaal verbruik van je benzine. Er zijn echter onderdelen zoals benzinefilters, luchtfilters en bepaalde sensoren die na verloop van tijd beschadigd of vies kunnen worden. In dit geval zal je meer benzine gebruiken dan normaal de bedoeling is. Eens per jaar een check van deze onderdelen is het beste dat je kunt doen tegen de problemen.

Lekke banden

Hoewel de meeste banden kapot gaan door een scherp object waar ze overheen rijden, is het mogelijk dat slijtage door de jaren heen ook zorgt voor een lekke band. Verleng de levensduur van je banden door ze regelmatig te wisselen (denk aan zomerbanden en winterbanden). Anders slijten je banden nog sneller en kost het op termijn meer geld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden