Matrix transport

Efficiënt verhuizen doe je zo!

Geplaatst op

Veel mensen verhuizen op een manier die toch wel wat beter kan. Een veel genoemd probleem is een gebrek aan duidelijke planning. In deze blog willen we daarom een aantal tips geven waarmee onder andere dit. Verbeterd kan worden. Lees snel verder en ontdek onze tips.

Tips voor een goede verhuizing

Er zijn een aantal tips die een verhuizing makkelijker te laten verlopen. We nemen hieronder deze tips met je door. 

  • Roep versterking in. Soms is het verleidelijk om alleen of met je partner te verhuizen. Je wilt misschien niet andere mensen belasten met extra karweitjes, die ze naast hun werk en hobby’s moeten doen. Natuurlijk willen ze je wel helpen, want het zijn immers je vrienden en familie. Roep dus daarom versterking en dan gaat de verhuizing een stuk sneller.
  • Maak een overzichtelijk systeem. Door een handig systeem te maken is het simpeler om te verhuizen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Waar bijvoorbeeld de dozen van de oude woning in de nieuwe gezet moeten worden. Zorg ervoor dat je alles op papier heb staan en dat er een duidelijke code op de doos staat die correspondeert met het formulier. Een goed systeem is voor iedereen direct duidelijk, wanneer je dit voor elkaar weet te krijgen is de verhuizing een stuk makkelijker te regelen.
  • Beslis of je met een busje gaat verhuizen of met een aanhangwagen. Voor beide opties valt wat te zeggen, meestal is een aanhangwagen iets goedkoper, maar als het regent dan is het misschien een minder handige optie. Ook qua gemak, bijvoorbeeld om kasten te verslepen, is een busje beter, omdat deze vaak de mogelijkheid bieden om kasten aan de zijkanten vast te maken. We hebben het hier dan wel over een riant busje met voldoende ruimte. Een vrachtwagen is in vele gevallen niet mogelijk, omdat de meeste mensen geen vrachtwagen bewijs hebben. 
  • Wanneer je verhuizen gaat, is het belangrijk om al je spullen in goede verhuisdozen te vervoeren. We raden je kartonnen dozen aan, want deze zijn sterk, licht en goedkoop. Daarbij kun je ze nog stapelen ook! De meeste elektronische apparaten worden geleverd in een doos, hierin kun je ze het beste verhuizen, wanneer je deze nog hebt, omdat er vaak beschermingsmaatregelen in zitten. 
  • Pak altijd een tas in voor de eerste nacht en ochtend. Zo zit je niet overal in te zoeken om je spullen te vinden. Dat is een stuk relaxter wakker worden in je nieuwe huis!

Extra tip: verhuisbedrijf inhuren

Een andere optie is een verhuisbedrijf in de arm te nemen die je inboedel verhuist. Pak je spullen goed zodat ze niet beschadigen tijdens het verhuizen. Natuurlijk ben je verzekerd wanneer je een verhuisbedrijf in huurt. Een ander voordeel van zo’n bedrijf het voor je laten doen, is dat ze meestal de beschikking hebben over een verhuislift. Dat maakt het in veel gevallen een stuk makkelijker om bijvoorbeeld kasten van een bovenste verdieping in de woning na beneden te krijgen. Dat scheelt aanzienlijk in de tijd. 

Met deze tips moet het met je verhuizing zeker goedkomen! Blijf onze blogs volgen en laat je informeren over de wereld van transport en vervoer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden