Matrix transport

Het thuiskomertje: de redder in nood

Geplaatst op

Je hoopt er nooit tegenaan te lopen, maar iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met een lekke band bij hun auto. In dit geval zul je je lekke band moeten vervangen voor een thuiskomertje

Zo snel mogelijk vervangen 

Het thuiskomertje is ruimtebesparend en is bedoeld voor noodgevallen. Je mag én kan dit reservewiel dus slechts tijdelijk gebruiken. Je wordt als gebruiker geadviseerd om originele autoband zo snel mogelijk te laten repareren of vervangen.

Tips voor het gebruik van het thuiskomertje

Rijd niet te snel

De maximale aanbevolen snelheid die je met een tijdelijke band op uw voertuig moet rijden is 80 km/u. Bij de keuze van de snelheid van een thuiskomer moet ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de weersomstandigheden en de staat van het wegdek. 

Rem op tijd

Een thuiskomertje heeft een langere remafstand. Laat dus altijd een grotere afstand tussen jouw auto en de auto voor je, omdat het remmen ernstig kan worden beïnvloed.

Wegligging en tractie

Omdat het contactoppervlak tussen de band en de grond veel kleiner is, gaat er bij een lagere snelheid veel minder tractie verloren dan met je originele banden. Wees dus voorzichtig bij het optrekken, maar ook bij het sturen in bochten.

Ga direct naar de dichtstbijzijnde garage

Thuiskomertjes mogen alleen worden gebruikt om een reis te voltooien of een reis naar een garage te doen. Laat ze dus absoluut niet langer dan één rit onder je auto zitten.

Vervangende thuiskomer kopen

Het is verstandig om na gebruik van een thuiskomer dus ook direct een vervangend exemplaar te kopen, omdat je de band al hebt gebruikt. Kies voor de budget optie en kies voor een thuiskomer uit een sloopauto. Deze banden zijn dus nog niet gebruikt, maar omdat ze niet meer gebruikt worden voor de sloopauto zelf, kun je deze tegen een zeer voordelig tarief aanschaffen. Dit terwijl je eigenlijk een nieuwe thuiskomer koopt, die als ‘gebruikt’ wordt gemarkeerd. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden