Matrix transport

Het vervoeren van bijzondere vracht

Geplaatst op

Er zijn bepaalde zaken die wat eenvoudiger te transporteren zijn dan andere. Bij sommige producten en goederen ligt het nogal ligt het nogal voor de hand hoe het transport verloopt. Zo weten we allemaal dat vee doorgaans per vrachtwagen wordt vervoerd en dat de meeste producten uit China via containerschepen in Nederland terecht komen. In deze blog willen we graag wat voorbeelden geven van producten en goederen die toch in onze winkels en etalages terecht komen zonder dat je eigenlijk stilstaat bij het transport ervan.

Scooters

Scooters zijn vooral in stedelijke gebieden erg in trek. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag vind je ze bijzonder vaak. Maar hoe komen die scooters nu eigenlijk in de etalage terecht? Als je er namelijk eentje koopt dan staat er meestal maar weinig op de teller, sterker nog: Wil je bijvoorbeeld een nieuwe scooter kopen? Dan wil je dat deze 0 kilometer op de teller heeft staan! Daarom worden scooters vaak wanneer ze de fabriek uit komen rollen, met de hand in een laadruimte geladen van een vrachtwagen. Eigenlijk is het vrij vergelijkbaar als met een auto.

Vrachtwagens

Vrachtwagens doen vaak een groot deel van het transport. Maar ook vrachtwagens worden op de ene plek gefabriceerd en op een andere locatie weer afgeleverd. Dus hoe worden vrachtwagens nu eigenlijk getransporteerd? En hetzelfde geldt ook eigenlijk in het geval van schepen en vliegtuigen. In deze gevallen is het vaak dat het afleveren van de goederen individueel gebeurd. Het gebeurt niet vaak dat er laten we zeggen 10 vliegtuigen tegelijkertijd moeten worden getransporteerd. Daarnaast zijn dit op zich al vervoersmiddelen. Dat betekent dat ze dus als het ware zichzelf vervoeren. Geen haan die daarnaar kraait.

Gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen worden ook weer op een andere manier vervoerd dan normale producten. Als het gaat om bijvoorbeeld giftige stoffen of andere gevaarlijke goederen, dan worden deze doorgaans uit voorzorg uitermate goed verpakt. Daarna kunnen deze getransporteerd worden met een geschikt transportmiddel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden