Matrix transport

Hoe kan ik milieuvriendelijk vervoeren?

Geplaatst op

Wanneer je een bedrijf start of al enige tijd werkzaam bent in een bepaalde branche, dan is het belangrijk om mee te doen met de trends die leven in de samenleving. Een van die trends is milieuvriendelijker verpakkingen en productie grondstoffen gebruiken om zo een kleine ecologische voetafdruk achter te laten. In deze blog gaan we vertellen hoe je milieuvriendelijk kunt verpakken en vervoeren. Lees snel verder en draag je steentje bij aan een betere wereld!

Verpakking

In een bedrijf (dat zelf producten maakt uit ruwe grondstoffen) is een van de belangrijkste aspecten van het produceren: de grondstoffen die je gebruikt voor je producten. Maar daarnaast is ook de verpakking of packaging van je producten erg belangrijk. Want jij kunt nog zulke milieuvriendelijke producten produceren, als je deze vervolgens verpakt en vervoert in verpakking die niet bestaat uit milieuvriendelijke materialen, zoals plastic, dan ben je nog steeds niet echt ecologisch bezig. Daarom is het goed om verpakkingen te kiezen die afbreekbaar zijn in het milieu. Tegenwoordig is het mogelijk om van aardappelzetmeel en nog wat andere componenten, milieuvriendelijke verpakkingen te maken die 100% opnieuw te gebruiken zijn.

Vervoer

Ook het vervoer of de distributie van je producten moet je onder de microscoop leggen als je wilt kijken naar de meest milieuvriendelijke oplossing. We raden je aan aan om bijvoorbeeld te kiezen voor vervoer dat aangedreven wordt met elektrische motoren, op waterstof rijdt of gas. Natuurlijk zijn er ook hybride mogelijkheden. De kritiek die deze vervoersmiddelen vaak krijgen is, dat ze uiteindelijk als je alles doorrekent, nog steeds vervuilende activiteiten oproepen: bijvoorbeeld voor elektrische auto’s is het nodig dat er zeldzame stoffen gedolven worden (onder andere in Afrika) en dat zorgt voor milieuvervuiling. Aan de andere kant kun je ook zeggen, dat wanneer je niets onderneemt en innovatie tegenhoudt, door altijd maar op diesel en benzine te blijven rijden, waardoor je aardolie altijd zou moeten blijven aanspreken als primaire energiebron, er nooit iets gaat veranderen. Als ondernemer in de 21e eeuw is het passend om na te denken over vervoersoplossingen die het milieu niet of zo min mogelijk belasten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden