Matrix transport

Hoe moeilijk is ieder rijbewijs om te halen?

Geplaatst op

Er zijn ontzettend veel soorten voertuigen en voor allen heb je een bewijs nodig. Ben jij gek op het besturen van voertuigen en ben je benieuwd wat het makkelijkste en moeilijkste bewijs is om te behalen? Lees dan deze blog.

Scooter en auto

Over het algemeen zijn het scooter- en autorijbewijs het eenvoudigste. Veel jeugd begint met een scooter als ze 16 zijn. Het is namelijk een geweldige upgrade voor de fiets. Je hoeft niet meer te ploeteren op de fiets. Je hebt meer vrijheid en bent in staat om langere afstanden af te leggen. Een scooterrijbewijs is vaak al snel te halen. Neem daarom een kijkje op bromo.nl. Zij helpen je zo snel mogelijk aan een scooterrijbewijs (voor een goede prijs). Het moeilijkste gedeelte aan het behalen van een scooterrijbewijs zijn de vele regels, zowel praktijk als theorie. Er zijn namelijk erg veel borden en speciale regels die je snel moet weten te identificeren, om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. Een scooter examen is in principe gelijk de voorbereiding op het auto examen. Je moet dezelfde regels kennen, alleen komen er bij de auto wat regels bij. Met een scooter mag je bijvoorbeeld niet op de snelweg, dus die regels gaan niet op.

Vrachtwagen

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is nog moeilijker dan het behalen van het autorijbewijs. Dat komt omdat je met een vrachtwagen een ontzettend zwaar en krachtig voertuig bestuurt. Weet je niet wat je doet en wat je mag doen in het verkeer, dan kan het snel gevaarlijke situaties opleveren. Daarom zijn ze wat strenger.

Boot

Het vaarbewijs is in principe eenvoudiger dan het autorijbewijs. Dat komt omdat er minder borden en regels zijn. Wel gelden er op het open water heel andere regels. Je zult je dus goed moeten verdiepen in de regels en de taal van het varen. Er zijn verschillende gradaties van het vaarbewijs. Voor een boot tot maximaal 20 pk, waarmee je in de sloot vaart, heb je eigenlijk al een vaarbewijs nodig. Dit is natuurlijk een stuk makkelijker dan het behalen van een vaarbewijs voor een grote zeilboot of een schip. Als je echt kapitein wilt worden van een groot schip, dan heb je aan een vaarbewijs niet genoeg. Dan zul je een speciale opleiding moeten volgen.

Helikopter/vliegtuig

Het behalen van een vliegbewijs is erg duur en vrij lastig. We ranken dit als het moeilijkste, omdat niet iedereen de juiste voorkennis heeft om een vliegbrevet te kunnen halen. In veel gevallen heb je namelijk kennis van natuurkunde en zelfs wiskunde nodig, om een vliegbewijs te kunnen halen. Wil je voor vliegtuigmaatschappijen vliegen, dan zul je een hele opleiding moeten volgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden