Matrix transport

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

Geplaatst op

Een goedkope autoverzekering vinden kan lastig zijn. Je wil namelijk goedkoop uit zijn, maar bij schade niet in financiële problemen komen. Daarom hebben we een aantal stappen geformuleerd die je kunt volgen om een zo goedkoop mogelijke autoverzekering te scoren, zonder in problemen te komen.

Doe vooronderzoek bij de aankoop van een auto

Een goede voorbereiding, is het halve werk, wordt gezegd. Dit gezegde gaat ook op als je een goedkope autoverzekering wilt. Waarschijnlijk let je bij het kiezen van een auto om te kopen al op factoren als brandstofbesparing en reparatiekosten, maar je moet ook rekening houden met verzekeringspremies. Het zal je niet verbazen dat een luxe Lexus RX L een duurdere verzekering heeft dan een – met alle respect – simpele Opel Karl. Je kunt dit eenvoudig checken bij verzekeringsvergelijkers zoals Verzekering.nl. Je weet dan altijd van tevoren wat je maandelijkse kosten zullen zijn.

Allriskdekking voor een oudere auto overslaan

Bij allriskverzekeringen wordt de schade die jij hebt veroorzaakt vergoed voor zowel de tegenpartij als jezelf. Bovendien dekt het de schade als gevolg van het weer, gevallen bomen, overstromingen, brand en vandalisme. Het dekt ook autodiefstal. Maar de maximale uitkering wordt beperkt door de waarde van de auto op het moment van het geval (dagwaarde). Als je auto ouder is en een lage marktwaarde heeft, heeft het misschien geen zin om zo’n dure allriskdekking te kiezen. Over het algemeen heeft een allriskdekking zin voor auto’s tot 4-5 jaar oud.

Let op het aantal kilometers dat je invult

Een lagere kilometerstand staat gelijk aan een grotere besparing. Zo kan een vermindering van het jaarlijkse aantal kilometers met 5.000 km een gemiddelde bestuurder zo 50 euro per jaar aan premies besparen. Let echter wel op dat je geen onrealistische gegevens invoert. Een groot verschil in kilometrage bij een claim kan je vergoeding in gevaar brengen. Check ook of je het vinkje voor zakelijk rijden uit hebt staan. Dit zou namelijk kunnen leiden tot een hogere premie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden