Matrix transport

Hoe ziet jouw ideale camper eruit?

Geplaatst op

Een camper is ideaal voor mensen die van reizen houden of elk jaar graag op een mooie camping willen staan in hun eigen “huisje”. Er zijn verschillende soorten campers die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Wat is voor jou de ideale camper? We vatten het voor je samen in deze blog.
Ook is deze blog goed leesvoer voor mensen die hun eigen camper zat zijn en op zoek zijn naar iets nieuws. Camper verkoop, helpt jou de knoop door te hakken. Verkoop je camper en ga voor jouw ideale nieuwe camper.

Buscamper

Toch wel de kleinste variant van de camper is de buscamper. Deze campers zijn gemaakt op het frame van een bestelbusje. Hierdoor zijn ze ideaal om in te rijden omdat ze niet te groot zijn en het vermogen en de wegligging van een bestelwagen hebben. Ook heb je hierdoor minder gehannes met het inparkeren en vinden van parkeermogelijkheden. Als je door een pittoresk dorpje rijdt in het zuiden van Frankrijk, waar de wegen toch wat smaller zijn, heb je minder stress dat je vast komt te zitten of een bocht niet kunt maken. Het voordeel dat deze camper zo klein is, is gelijk ook het grootste nadeel: er is weinig ruimte in de cabine. Waarschijnlijk is het busje uitgevoerd met een keukentje en slaapvertrek, wat weinig ruimte over laat voor lopen, strekken of gewoonweg ontspannen. Het wordt steeds populairder om zelf een bestelwagen om te bouwen tot camper: een zeer leuk doe-het-zelf project dat veel voldoening geeft.

Alkoof camper

Met een alkoof camper heb je bovengenoemd probleem een stuk minder. Een alkoof camper heeft namelijk een ruimere uitbouw van het woongedeelte en een slaapvertrek boven het stuur. Je krijgt hierdoor dus wel meer ruimte, maar de camper rijdt minder soepel dan de buscamper. 

Integraal en half-integraal camper

Toch wel de meest luxe variant van de camper is de integraal camper. Zowel de half-integraal camper en integraal camper hebben veel meer leefruimte, maar zijn daardoor dus een stuk groter. Een integraal camper heeft een cabine die naadloos aansluit aan de woonruimte. Je kunt overal binnen lopen. Omdat een integraal camper zoveel ruimte en luxe biedt, is het ook de duurste optie. Een half-integraal camper is een combinatie van alkoof en integraal camper waarbij de alkoof meer gestroomlijnd is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden