Matrix transport

Hoe zorg je ervoor dat je producten goed aankomen?

Geplaatst op

Als je een eigen webwinkel hebt, dan wil je natuurlijk graag dat je producten in een goede conditie aankomen bij je klanten. Hiervoor kun je verschillende maatregelen nemen. Omdat je als zelfstandig ondernemer veel verschillende andere zaken aan je hoofd hebt, hebben we deze blog voor je opgesteld. Hierin staat overzichtelijk weergegeven welke zaken je rekening mee moet houden bij het transporteren van je goederen. 

Kies het juiste koeriersbedrijf 

We hebben in Nederland verschillende koeriersbedrijven. De bekendste bedrijven zijn natuurlijk PostNL, DHL en UPS. Daarnaast zijn er ook nog een heleboel kleinere bedrijven bestaande uit enkel een paar bestelbusjes of vrachtwagens. Elk koeriersbedrijf heeft weer andere voorwaarden en tarieven. Het is daarom dus extra belangrijk dat je goed nadenkt over met welk koeriersbedrijf je in zee wilt gaan. Je kunt eventueel ook zelf je producten bezorgen, al is dit bijzonder tijdsintensief. Zeker wanneer klantenbestand groter wordt, is dit een steeds moeilijker.

Kies de juiste verpakkingsmaterialen 

Afhankelijk van wat je verkoopt, zul je een ander soort verpakkingsmateriaal moeten gebruiken. Het is immers zo dat wanneer je een product levert, je wil dat deze in goede staat verkeert. Dit betekent dus dat je voor bepaalde kwetsbare goederen, extra sterke en weerbare verpakkingsmaterialen niet te gebruiken. Desalniettemin zijn de meeste producten die je zult verkopen waarschijnlijk al voorzien van een verpakking vanuit de fabrikant of producent. Je hoeft ze dan dus enkel nog in een degelijke kartonnen doos te verpakken. Daarna zijn deze klaar voor transport. 

Track en trace 

Grote aanbieder zoals PostNL en DHL bieden bij hun diensten vaak track and trace mogelijkheden aan. Dit zijn eenvoudige manieren voor de consument om het pakket te kunnen volgen. Ook jij zult hier als verkopende partij het pakket kunnen volgen. Dit is erg handig om te kunnen plannen, maar het biedt ook mogelijkheden voor wat betreft garanties. Je kunt zo namelijk zien of een pakket wel of niet en ontvangst is genomen. Dit kan een eventuele discussie met een al dan niet frauderende afnemer dan snel oplossen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden