Matrix transport

Maak kennis met de Italiaanse iconische Vespa scooter

Geplaatst op

Ontdek het gevoel van Italië op twee wielen: de Vespa. Een scooter dat na meer dan 70 jaar nog steeds een ontzettend populair vervoersmiddel is en een waar Italiaans icoon. Een vakantie in Italië zonder een Vespa tegenkomen is vrijwel ondenkbaar. Ook in Nederland is het een erg populaire scooter. Voor het aanschaffen of het verkrijgen van Vespa onderdelen kun je terecht bij de Italiaanse grootheid in scooter onderdelen: Piaggio Parts.

De iconische Vespa

De Vespa is een Italiaanse parel onder de scooters. Het wordt vandaag de dag veel geproduceerd door Piaggio. Daarnaast dankt het zijn benaming van de wesp (vertaald: vespa) Deze scooter is te omschrijven als:

  • Klassiek
  • Stijlvol
  • Praktisch
  • Innovatief

Deze scooters zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog eens een leuk vervoermiddel om mee rond te rijden. Op vakantie is deze gemakkelijk te huren in de meest Italiaanse steden. Wanneer je echt de mooiste plekken wilt verkennen. Doe het dan op een Vespa.

Toeren op de scooter

Op een Vespa rondrijden is bijna stereotyperend voor de echte mensen die graag willen toeren. Vooral door de kleine straatjes in grote steden. Daarnaast stap je makkelijk op en af van deze scooter. Stop dus gemakkelijk voor kopje koffie of andere bezienswaardigheden tijdens het toeren.

Uitvinding van de Vespa

Deze scooter is uitgevonden rond het midden van de 20e eeuw. Inmiddels uitgegroeid tot een zeer populaire keuze bij het aanschaffen van een motorische tweewieler. Aan het einde van de tweede wereldoorlog werden veel aluminium onderdelen en dikke wielen gerecycled en omgebouwd tot scooters. Al snel werd deze stijlvolle vervoersmiddel gezien als het symbool van de vrijheid en een waar icoon onder de jeugd in Italië.

Ontdek de Vespa beleving

Naast de geschiedenis kun je ook kennis maken met de Vespa beleving. En dat kan niet minder dan in de heuvels van Toscane rondom Florence. Maak hier kennis met de karakteristieke plaatjes en wegen en ontdek waaraan deze scooter zijn populariteit aan heeft verdiend. Al verkocht? Je kunt de Vespa uiteraard ook gewoon in Nederland aanschaffen. Dankzij deze geschiedenis en Italiaans vakmanschap is het een zeer betrouwbare en iconische scooter geworden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden