Matrix transport

Meer inzicht met een voertuigvolgsysteem

Geplaatst op

Vandaag de dag wordt er steeds meer online besteld en moeten steeds meer pakketjes bezorgd worden. Maar ook voor heel veel andere redenen wordt de transportindustrie ingezet. Daarom is het belangrijk dat alles heel soepeltjes verloopt. Bovendien moet er de juiste route uitgekozen worden, zodat alles zo efficiënt mogelijk geregeld kan worden. Een voertuigvolgsysteem kan hierbij enorm helpen. In deze blog leggen we kort uit wat dit is en zetten we alle voordelen op een rijtje. Lees dus snel verder!

 

Het idee achter een voertuigvolgsysteem

Wanneer je als bedrijf besluit een voertuigvolgsysteem te gaan hanteren, zullen er GPS trackers in de voertuigen komen. Dit zijn kleine apparaatjes die de live locatie van de voertuigen doorgeeft aan een website of app. Zo kan je dus altijd en overal zien waar een voertuig zich bevindt. Dit zorgt voor veel meer overzicht, waardoor je efficiënter alle voertuigen op elkaar af kan stemmen en beter met elkaar kan communiceren, omdat je weet wie waar is. Er zijn verschillende trackers, die verschillende dingen registreren. Zo zijn er trackers die alleen de locatie registreren, maar andere trackers kunnen ook de uren of zelfs het rijgedrag registreren! Ook zijn er trackers die werken met een rittenregistratie. Deze houden dan de aantal gereden kilometers bij. 

 

De grote voordelen van een voertuigvolgsysteem

Als eerste zorgen de trackers natuurlijk voor een beter management. Door het voertuigvolgsysteem heb je heel veel inzicht in je voertuigen en heb je dus ook meer controle. De meest efficiënte route zal uitgestippeld worden, zodat er geen kostbare reistijd verloren gaat. Je kan contact houden met het team en de routes beter op elkaar afstemmen. Bovendien staat alle data van de werknemers automatisch op één plek. Dit zorgt ervoor dat je kan besparen op administratie. Daarnaast is een voertuigvolgsysteem veel beter voor het milieu. Dit systeem kan namelijk de CO2-uitstoot en het rijgedrag meten, waardoor te zien is of er te veel uitstoot is en hoe dit komt. En misschien nog wel het belangrijkste: het systeem is helemaal veilig. Dit systeem is namelijk bekeken en goedgekeurd door de Belastingdienst. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden