Matrix transport

Ontdek de wereld van pallettransport

Geplaatst op

Een pallet is veel gebruikte hulpmiddel in de dagelijkse wereldwijde transportwereld. Het biedt een goede ondersteuning om in grote getalen goederen te transporteren van punt A naar B. Of zelfs naar meerdere punten. Het gaat eenvoudig mee in containers. Wat je bezorgadres ook is, het is vrijwel altijd mogelijk om er een pallet heen te sturen. Daarnaast kun je de pallets uitbreiden met een pallet opzetrand. Zo stapel je eenvoudig meerdere pallets op elkaar om je transport te maximaliseren.

Stapel je pallets met opzetranden

Pallets zijn functioneel maar in eerste instantie ook kwetsbaar. Je wilt daarom goed letten op de veiligheid van je goederen. Met een opzetrand scheid je de goederen af en biedt het tegelijkertijd de optie om een tweede pallet bovenop de eerste pallet te plaatsen enzovoort. 

Let op het gewicht van je goederen

Ben je van plan meerdere goederen te vervoeren? Zorg dat je pallets dan eerst gesorteerd worden op gewicht. Het is vanzelfsprekend dat je de lichtgewichten pas als laatste wilt gaan stapelen. Het is vastgesteld dat een pallet maximaal 1 ton mag wegen.

Verschillende soorten pallets

Er zijn diverse soorten pallets te verkrijgen om je goederen mee te vervoeren. De meest gebruikte pallets zijn de volgende drie:

  • Houten pallets
  • Kunststoffen pallets
  • Herbruikbare pallets

De bovengenoemde soorten pallets zijn weer onder te verdelen in verschillende soorten. Denk hierbij aan de afmetingen en de opbouw van de palletplanken. 

Veiligheidsregels

Wanneer je kiest voor het vervoer met pallets dan zijn er een aantal veiligheidsregels waar je aan moet houden. Denk hierbij aan onder andere de maximale hoogte en breedte van een pallet. Per vervoerder kan dit verschillen, check hiervoor de betreffende vervoerder voor de specifieke vereiste en maximale afmetingen. Daarnaast moeten houten pallets voldoen aan hygiëneregels. Check hiervoor de ISPM 15 regels voor het vervoeren van pallets. Wanneer je gebruik maakt van kunststoffen pallets voldoe je vrijwel zeker aan deze regels. Deze zijn namelijk een stuk makkelijker te reinigen.

Voordeliger

Wanneer je twijfelt tussen het versturen van veel losse pakketjes of pallettransport, dan kan in veel gevallen de pallettransport voordeliger zijn. Ga hiervoor in gesprek met een pallet vervoerder om een berekening te maken. In veel gevallen is dit ook eenvoudig online te berekenen. Wanneer je hier nog nooit gebruikt van hebt gemaakt zal er een nieuwe wereld aan transportwereld voor je opengaan!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden