Matrix transport

Redenen voor het upgraden van de wielen van je racefiets

Geplaatst op

Racefietswielen zijn verkrijgbaar in ongelofelijk veel varianten. Maar waarom zou je nieuwe banden willen kopen? Wij noemen drie redenen waarom je een nieuw paar banden onder je fiets wilt hebben. 

Beter dan de basics

Nieuwe fietsen van de laagste tot de hoogste prijsklassen zijn vaak alleen verkrijgbaar met minder goede wielen. Fabrikanten bieden je natuurlijk een fantastische fiets waarbij alles van topkwaliteit is, maar de wielen zijn gewoon wat minder. De wielen zijn van wat mindere kwaliteit zodat ze de totale kosten van de fiets kunnen verminderen. Door nieuwe wielen toe te voegen, krijg je echt een andere fietservaring. Waar bochten eerst prima gingen, gaan ze nu echt goed en waar je eerst hard een heuvel op ging, ga je er nu echt hard op. Nieuwe wielen bieden jezelf en je fiets de mogelijkheid om te groeien.

Efficiënter

Standaard luchtbandwielen hebben heel wat spaken, wat een wiel natuurlijk heel stevig kan maken. De spaakspanning is echter niet altijd even hoog en de gebruikte materialen niet even sterk. De wielen zijn dan toch wat slap, dit merkt je dan weer wanneer je aanzet en heuvels oprijdt. Een echte goede set wielen is een stuk stijver. Hierdoor zal je fiets een stuk beter fietsen. Banden met wat hogere velgen zijn ook vaak wat stijver dan hun lagere tegenhangers. Omdat de spaken korter kunnen deze ook minder makkelijk buigen.

Gewicht omlaag

Een lichtere wielset kan een grote impact hebben op de klim- en acceleratie prestaties van je fiets. Er wordt nog wel eens gedacht dat een gram besparen door een bidonhouder van je fiets te halen, hetzelfde effect heeft als lichtere banden. Maar het gewicht van je banden heeft een veel grotere impact op het gevoel van je fiets dan een bidonhouder. Dit is zo omdat het opgangbrengen van lichtere wielen een stuk makkelijker is, dan het opgang brengen van zwaardere wielen. Hierdoor kan je sneller heuvels op en accelereer je sneller.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden