Matrix transport

Tips om een betere heftruckchauffeur te worden

Geplaatst op

Wanneer je een heftruck opleiding hebt afgerond ben je er nog lang niet als heftruckchauffeur. Daarom geven we in deze blog een aantal handige tips voor heftruckchauffeurs. Met deze tips word je een betere chauffeur. 

Controleren van de machine

Bij het instappen van een heftruck, het is belangrijk om de machine eerst eens goed te controleren. Loop daarom een rondje om de afdruk heen en controleer de machine op eventuele beschadigingen  of onregelmatigheden. Controleer ook de stickers. 

Handen thuis

Wanneer je een heftruck bedient, is het belangrijk om je handen binnen de kooi te houden. De kooi dient er namelijk als bescherming van de chauffeur. Wanneer jij als een chauffeur je handen om de stangen van de heftruck houdt, wanneer je bijvoorbeeld achteruit rijdt, dan zijn deze niet meer beschermd en kunnen ze in de knel komen te zitten. 

Stand van de vork

Het is belangrijk om te letten op de stand van de vork. Wanneer de vork net iets van de grond is en naar achter gekanteld, dan bevindt de vork zich altijd in het zicht van de chauffeur. Op deze manier zal je bijvoorbeeld bij een botsing zo min mogelijk schade aanrichten.

Veiligheidsschoenen en gordel

Draag je al veiligheidsschoenen? In een magazijn waar een heftruck wordt gebruikt is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Dit geldt dus ook voor de chauffeurs. Als je geen gordel om doet, kan je als chauffeur bij een ongeluk buiten de kooi of zelfs onder je eigen heftruck belanden. Door het dragen van de gordel blijf je in de kooi. Het is logisch dat dit verplicht is. 

Lading

Hoe vervoer je de lading en in welke richting rijd je? De lading dient altijd laag gereden te worden en bevindt zich altijd licht naar achter gekanteld aan de achterkant van de richting. Het is hierbij belangrijk dat de lading stabiel en gelijkmatig op de vorken ligt. Wanneer je de lading te pakken hebt, dan dien je deze zo laag als mogelijk te houden tijdens het rijden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden