Matrix transport

TIPS OM KOUDE VOETEN TEGEN TE GAAN

Geplaatst op

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: koude voeten. Erg vervelend, want iemand die koude voeten heeft komt er niet gemakkelijk vanaf en krijgt het ook niet snel warm. In deze blog vertellen we je hoe je gemakkelijk van je koude voetenprobleem afkomt. 

Blijf in beweging

Als je loopt, stroomt het bloed sneller door je aderen. Bloed gaat via de slagaderen naar alle uiteinden van je lichaam. Zo ook je voeten. Hierdoor worden je voeten warm. Dus een eerste tip: maak een lange wandeling! Maak bijvoorbeeld een ommetje door de tuin, in het bos of op het strand. Een frisse neus halen is niet alleen goed voor de warmte van je voeten, maar ook voor je gezondheid an sich. Er zijn meerdere redenen waardoor de doorbloeding van je aderen niet goed verloopt (en waardoor je dus uiteindelijk langdurig koude voeten krijgt). Werkt wandelen niet en blijven je voeten lang koud. Bij twijfel raden we altijd aan langs de huisarts te gaan.

Neem een voetenbadje

Dit is onze favoriete tip. Als je koude voeten hebt, raden we aan een voetenbadje te kopen. Het voelt dan een beetje alsof je een privé spa hebt in je eigen woonkamer. Maak het water 40 graden en doe een maskertje op. Niet alleen je voeten warmen op, maar je hebt daarna ook een zacht huidje. Doe na afloop dikke sokken aan. Jij hebt geen koude voeten meer!

Vloerverwarming

Deze tip is misschien een klein beetje valsspelen, maar tegenwoordig zijn er veel vloeren zoals een gietvloer met vloerverwarming. Dat is de praktische oplossing voor je probleem. Je voeten zullen op deze manier altijd lekker warm blijven. Naast dat je het niet meer zo snel koud hebt, is een gietvloer met vloerverwarming ook prettig voor je energierekening. De warmte wordt snel en geleidelijk door de ruimte verdeeld. Jij komt je huis zeker niet meer uit deze winter. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden