Matrix transport

Tips om te reizen met een camper

Geplaatst op

Ga je met een gehuurde camper op reis? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog geven we een aantal tips voor het op reis gaan met een camper. 

Kies een camper die past bij de reis 

De specificaties van de camper zijn belangrijk voor jouw reis type. Kijk dan ook bijvoorbeeld naar het aantal bedden, de maximale snelheid, brandstoftype, de afmetingen en welk camper (c1) rijbewijs nodig is. Wanneer je ver wil rijden in een korte tijd, dan is een camper die 110 kilometer per uur kan rijden nou een goede optie. Ga je met een vriendengroep camperreizen? Dan is het wel handig dat iedereen zijn eigen bed heeft. 

Alle opties checken 

Wanneer je de camper ophaalt, is het handig om de figuur te vragen naar een uitleg van de opties en functies. Iedere camper heeft zijn eigen specifieke functies en handleiding. De eigenaar kent de camper immers het beste en op deze manier haal je alles eruit wat erin zit. De kans dat er iets stuk gaat is dan ook kleiner. 

De kampeerplaatsen

Waar mag je staan met een camper? In een aantal landen is het toegestaan om wild te kamperen. Zo kun je op een mooi gekozen locatie waar niemand last van je heeft, de camper neerzetten overnacht. In veel landen in Europa mag dit echter niet er zijn dan ook speciale camperstandplaatsen ingericht. Dit zijn parkeerplaatsen bij eenmalig kunt overnachten. Deze kun je vinden door online te zoeken naar camperplaatsen. Er zijn vaak geen voorzieningen en aansluitingen, maar je kan wel prima overnacht op doorreis naar de eindbestemming. Het is een goed gebruik om alle campers met de neus in dezelfde richting te zetten, op deze manier sta zijdeuren naar elkaar toe staat.

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden