Matrix transport

Tips voor het huren van auto’s in het buitenland

Geplaatst op

Een auto huren in het buitenland kan nog wel eens lastig zijn. Daarom geven wij in deze blog een aantal tips voor het huren van een auto in het buitenland. De onderwerpen gaan van het vooraf boeken van een auto in Nederland tot het huurcontract.

Huur vanuit Nederland 

In het buitenland auto’s huren is vaak iets goedkoper, maar de taal kan een enorme barrière vormen voor het maken van duidelijke afspraken. Het allerbelangrijkste is dat je de tijd neemt bij het uitzoeken van een verhuurder. Het grootste voordeel van internationale verhuurders is dat je de auto vooraf in Nederland kunt boeken op een Nederlandse webpagina. Op deze manier kan je alle voorwaarden rustig doorlezen in je eigen taal. 

Kies een auto die ruim genoeg is

Kies voor een auto die ruim genoeg is en ga er maar niet vanuit dat je ter plaatse een upgrade krijgt. Wanneer je met vier personen een aantal grote koffers bij hebt en dan een formulier voor een kleine auto op tafel legt, ben je voor verhuurders een prooi. Je betaalt dan waarschijnlijk de hoofdprijs voor een upgrade. 

Kies niet per se een goedkope auto 

Een goedkope auto is fijn, maar niet altijd even zuinig wanneer je bijvoorbeeld door de bergen rijdt. Een auto met een wat sterkere motor, weet meer raad met meer passagiers en bagage. De motor hoeft dan niet telkens tot het uiterste gedreven te worden. Dit resulteert in zuiniger rijden. 

Klopt het huurcontract?

Het huurcontract is een schriftelijke bevestiging van alle afspraken die je maakt met de autoverhuurder rotterdam. Beide partijen ondertekenen dit contract dan ook. Zorg er dan dus voor dat het contract compleet is en lees alle kleine lettertjes. Lees deze zorgvuldig door en let er op of alles wel klopt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden