Matrix transport

Tips voor het uitzoeken van pallets

Geplaatst op

Een pallet is een transporteenheid die vaak gemaakt is van hout, kunststof of karton. Vaak wordt onderschat hoe handig deze kanjers nou echt zijn. Daarom in deze blog een ode aan pallets. Pallets kopen kan lastig zijn door het grote aanbod. Daarom geven we ook tips bij het uitzoeken van de juiste pallet. 

Welke soorten pallets zijn er?

Pallets zijn er in het groot, in het klein en in veel verschillende materialen. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten pallets met uitleg. 

Houten pallet

Hout is een duurzaam product wat ook nog eens erg stevig is. Het is de meest gebruikte soort pallet. Het nadeel van hout is dat organismen zich makkelijk binden. Bij de productie ondergaat het hout daarom ook eerst een behandeling om deze organismen te doden. Vervolgens heb je wel een product dat superhandig in gebruik is. De houten pallets variëren van licht tot zwaar, van klein tot groot. Er zijn zoveel mogelijkheden, ongekend.

Houtvezelpallet 

Houtvezelpallets zijn gemaakt van – je raadt het al – houtvezels. Deze gerecyclede palletsoort is daarom zeer duurzaam en ook erg compact. Deze pallets kunnen wel tegen een stootje door de absorberende eigenschap. 

Kartonnen pallet

Bij karton denk je al gauw aan een slap product. Integendeel, kartonnen pallets worden steeds populairder en zijn ook erg duurzaam omdat ze gemaakt worden van gerecycled papier. Deze kan vervolgens zeer makkelijk en kosteloos gerecycled worden. 

Kunststof pallets

Kunststof is minder duurzaam dan de vorige twee besproken soort pallets, maar gaat wel een stuk langer mee. Deze soort is ook veel makkelijker te reinigen waardoor het veel gebruikt wordt in de voedingsindustrie. In fabrieken waar voeding wordt geproduceerd is dit de meest logische keuze.
Bij kunststofpallets wordt vaak gedacht dat deze veel meer milieubelastend zijn dan hout. Deels is dit waar. Kunststof pallets worden namelijk van kunststof gemaakt, wat geen duurzaam product is. Wel worden ze veel vaker hergebruikt dan hout en is het materiaal recyclebaar. 

Ga dus even goed na wat voor jou belangrijk is. Werk je met voedsel, gebruik dan kunststof. Wil je stevige pallets die makkelijk in gebruik zijn en ook nog eens relatief goedkoop zijn? Gebruik dan houten pallets.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden