Matrix transport

Tips voor optimale condities van je tractorwielen

Geplaatst op

Een tractor heeft net zoals auto’s gewoon jaarlijks en misschien wel halfjaarlijks onderhoud nodig. Wielen en banden zijn bij deze controle extra belangrijk. Maar waar moet je nou rekening mee houden bij het onderhouden en repareren van je tractorwielen? We geven je de belangrijkste tips die je moet kennen. 

Wacht niet te lang met reparaties

Banden moeten worden geïnspecteerd op mogelijke beschadigingen, zoals kleine scheurtjes of breuken die in het rubber komen. Beschadigde banden moeten onmiddellijk van het wiel worden verwijderd en naar een gerenommeerd servicepunt voor trekkerbanden worden gestuurd voor een volledige interne inspectie en eventuele reparaties. Als je te lang doorrijdt met beschadigde banden, dan wordt de schade alleen maar erger en kan dit tot vervelende ongelukken leiden. Zijn je landbouwielen niet meer te repareren? Dan kun je bij Vlukon.com nieuwe landbouwwielen- en velgen vinden om jouw tractor weer als een zonnetje te laten rijden. 

Houd de luchtdruk in de gaten 

Het gebruik van de juiste bandenspanning is een van de belangrijkste factoren voor optimale prestaties en het onderhoud van tractor- en werktuigbanden. De juiste bandenspanning kan worden bepaald door de belaste as te wegen en vervolgens te verwijzen naar de bandenspanningstabellen die voor jouw band gelden. Bij voorkeur check je de bandenspanning van je landbouwwielen iedere twee weken. Bovendien moet je deze altijd afstellen als je bijvoorbeeld een aanvullende belasting hebt, zoals een aanhanger vol met piepers. Weg- en veldwerk vereisen een andere bandenspanning. Zorg ervoor dat de bandenspanning altijd wordt aangepast aan de werkomstandigheden.

Wat gebeurt er als de bandenspanning niet klopt?

Te lage bandenspanning

Kan schade veroorzaken aan het koordlichaam van de band. De voortdurende abnormale doorbuiging van de band veroorzaakt voortijdige uitval van het karkas van de band.

Te hoge bandenspanning

Moet worden vermeden, behalve bij het ploegen op een helling en wanneer de tractor gedurende langere tijd op een harde ondergrond moet werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden