Matrix transport

Tomos: kopen, klussen en vervoeren

Geplaatst op

Het merk Tomos is al jaren populair en daarom rijden er ook veel exemplaren van jaren geleden op de weg. Soms is het nodig dat deze brommers een opknapbeurt krijgen. In deze blog over Tomos vertellen we je hoe je deze brommer kunt onderhouden.

Waar wordt de Tomos brommer gemaakt?

Het merk heeft de wortels in Koper, dit ligt in Slovenië, dit was vroeger onderdeel van Joegoslavië. Tomos produceert bromfietsen, maar ook motoren. Vandaag houden we het bij de bromfietsen. Ze worden vanaf 1960 in Nederland verkocht. Zes jaar later worden er ook in Nederland brommers van het merk gebouwd en verkocht. Het is zelfs nog zo geweest dat er een fabriek in Amerika mocht ontstaan. Zo goed ging het met de handel. Een hele geschiedenis dus.

Wat voor motorblok heeft de Tomos?

Wanneer we kijken naar de motorblokken van de Tomos brommers in Nederland, dan valt het op dat het allemaal A-35 blokken zijn. Dit blok lijkt op die van de Puch, een ander brommermerk. Het gaat hier om brommers met twee of drie versnellingen. Wanneer je tomos onderdelen nodig hebt voor je brommer, aarzel dan niet om contact op te nemen tomos-parts.nl. Ze helpen je graag verder als het gaat om informatie en koopadvies.

Het opknappen van je Tomos

Zoals we weten wordt de brommer al sinds het einde van de jaren ´50 gemaakt en is verkrijgbaar in Nederland vanaf de jaren ´60. Er zijn nog steeds heel veel brommers uit die tijd verkrijgbaar via de verschillende kanalen, denk daar bijvoorbeeld bij aan het internet of aan clubs van liefhebbers. Dan kan het zijn dat je graag een oude Tomos wilt opknappen en een mooie, nieuwe look wilt geven. We hebben je zojuist het adres geven waar je onderdelen kunt kopen. Ook voor klassiekers hebben ze alles in huis. Geef je brommer een mooie nieuwe look, maar houdt ook rekening met het authentieke karakter van de brommer. Als je hem op een mooie manier restaureert, dan brengt dat de beste resultaten voort. Veel succes en blijft onze blogs volgen!

Vervoeren van je Tomos

Het is erg belangrijk dat je je Tomos op een goede manier vervoert. Daar zijn speciale aanhangwagens voor. Ook een busje is een uitstekende manier om de brommer van A naar B te brengen. Dit komt omdat je brommer in een busje verdekt opgesteld staat. Niemand ziet het ding dus als je ergens parkeert. Dieven krijgen geen kans. Daarnaast is het erg fijn om de brommer mee te nemen zonder dat deze nat wordt. Dat kan heel goed in een busje. Ook in een aanhangwagen kan dit laatste geregeld worden met een zeil. Dit is alleen wel wat bewerkelijker, daarom raden we je aan om een busje te huren wanneer jij je Tomos op gaat halen bij een verkoper of hem ergens anders heen moet brengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden