Matrix transport

Tweedehands aanhanger: waar moet je op letten?

Geplaatst op

Wanneer je een tweedehands aanhangwagen wilt kopen zijn er heel wat punten waar je op moet letten. Zo moet je weten hoeveel gewicht je auto kunt trekken en hoeveel draagkracht de aanhanger zelf heeft. Daarom noemen wij in deze blog een aantal dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een aanhanger.

Banden

Het is belangrijk, om bij de aankoop van een tweedehandse aanhangwagen, de banden goed te controleren op droogte scheuren en de slijtage van het profiel. Wanneer de banden ouder zijn dan zes jaar, zou je bij de aankoop de kosten van vervanging terug kunnen vragen. 

De afmeting en het laadvermogen

Doordat er zoveel verschillende type aanhangwagens zijn, is het goed om de afmeting van de wagen te weten. Zo weet je precies wat je allemaal wel en niet kunt vervoeren. Let hierbij ook op het laadvermogen. Op deze manier kan je de wagen niet te zwaar beladen. Het is ook belangrijk om hierbij te denken aan de maximale treklast van je auto. 

Wat voor remsysteem?

Het is belangrijk om te weten wat voor remsysteem er onder de aanhangwagen zit. Wanneer er iets kapot mocht gaan, weet jij precies van welk merk jij de vervangende onderdelen nodig hebt. Dit is natuurlijk ook het geval bij de rest van de aanhanger. Als je weet van welk merk de wagen is gemaakt kan je altijd alle onderdelen vervangen. Mocht er iets stuk gaan raden wij onlinetrailerparts aan voor alle onderdelen. 

Verlichting

Naast het remsysteem zijn er nog veel meer aandachtspunten welke de staat van de aanhanger bepalen. Zo is het ook geen slecht idee om de verlichting van de aanhanger goed te checken. Controleer de hoofdkabel van de verlichting dan ook op beschadigingen en open contacten bij de aansluitpunten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden