Matrix transport

Voordelen van geblindeerde autoruiten

Geplaatst op

Het kleuren van autoruiten is in de loop der jaren heel populair geworden. Je ziet tegenwoordig heel veel auto’s op de weg met geblindeerde ramen. Ben jij ook van plan je ramen te blinderen? Of twijfel je nog? In deze blog lees je vijf voordelen over ramen blinderen van de auto. 

Strakke uitstraling

Waarschijnlijk is dit het belangrijkste voordeel van allemaal, getinte ruiten echt bij aan de visuele aantrekkingskracht van je auto. Het geef je auto een strakke, stijlvolle en stoere uitstraling. 

Helpt tegen uv-straling 

In de auto vang je op zonnige dagen meer uv-straling op dan je denkt. Directe blootstelling aan fel zonlicht is schadelijk voor de huid. Het kan brandwonden veroorzaken, mogelijk kanker 8 gevolgen hebben of je kan je huid op een andere manier beschadigen. Getinte ramen verlagen de intensiteit van het zonlicht aanzienlijk, waardoor de schadelijke uitstoot effectief wordt opgevangen. 

Voorkom verblinding

Zonder geblindeerde ramen kan je gemakkelijk verblind worden door lichten van tegenliggers of zelfs de zon. Tegen de zon kan een zonnebril gedragen worden, maar tegen de lichten van je tegenliggers in het donker doe je niets. Door de ramen te blinderen, wordt verblinding volledig gestopt. Zo kun je ten alle tijden genieten van een comfortabele rit.

Lagere kans op diefstal

Uit het oog is uit het hart. Als je de gewoonte hebt om waardevolle spullen in je auto te laten liggen, kan je je ramen het beste een tint geven voor een betere bescherming. Als een dief niet kan zien wat er in de auto ligt, is de kans groter dat hij niet zal proberen te stelen. 

Bescherming van het auto-interieur

Uv-straling en brandend zonlicht kunnen hun tol eisen van het interieur van je auto. Als je je ruiten niet blindeert, kan het interieur van de auto in de loop van de tijd vervagen en barsten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden