Matrix transport

Waarom Japanse auto’s veel meer waardering zouden moeten krijgen

Geplaatst op

We kijken graag naar landen als Duitsland, Italië en zelfs Frankrijk als de echte autofabrikanten. Vooral de Duitsers worden geroemd om hun kwalitatief hoogwaardige auto’s en motoren, met merken als Mercedes, Audi en BMW. Maar wat dachten we van merken als Mazda, Suzuki, Toyota, Lexus en Hyundai? Deze merken worden in Nederland een beetje met een schuin oog aangekeken en dat vinden wij maar raar. Daarom geven we in deze blog een pleidooi waarom de Japanse auto’s wat meer roem mogen krijgen. 

Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

Japanse auto’s hebben in Europa niet de status van een “”directeurs auto”. Lexus is de uitzondering op de regel. We denken daarom dat deze auto’s niet zo luxe kunnen zijn als een Mercedes, BMW of Audi. Maar niets is minder waar. De auto’s zijn wat competitiever geprijsd, maar zitten boordevol met nieuwe technologieën en comfortabele snufjes. Ook zijn de motoren van ongekende kwaliteit. 

Stijlvol

De Japanse auto’s kennen veel klassiekers, waar nog steeds hele fanclubs aan gewijd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Honda civic, de Toyota Corolla, Toyota supra en meer. We geven eerlijk toe, de afgelopen decennia zijn de Japanse auto’s wel een beetje erg burgerlijk geweest, maar sinds een aantal jaren weet Japan precies hoe ze de Europese harten moeten veroveren. Met nieuwe en innovatieve designs, veroveren ze de markt stukje bij stukje. De nieuwe Toyota Yariss is hier een voorbeeld van, of de Mazda cx3. Sowieso zien we steeds meer Mazda’s rijden. 

Betrouwbaarheid

Elk jaar weer is de top 10 van meest betrouwbare auto’s gevuld met de Japanse auto’s bovenaan, gevolgd door de Duitsers. Waarom dan Duitsland nog steeds de “gevoelstitel” heeft van meest betrouwbare autofabrikanten land gaat ons de pet te boven. Het zit in de Japanse cultuur om je voor fouten te schamen. Deze schaamte kan soms zó groot zijn dat mensen zelfmoord plegen. Als dat geen indicatie is dat Japanners streven naar perfectie, weet ik het ook niet meer. Daarom zijn de Japanse auto’s zo belachelijk betrouwbaar. 

Mazda en Suzuki kopen

Heb je interesse in een Japanse auto? Neem dan een kijkje bij freeroad.nl. Zij zijn gespecialiseerd in Mazda en Suzuki auto’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden