Matrix transport

Wanneer mag ik op een trekker rijden?

Geplaatst op

Als het ging om het rijden op een trekker, dan waren er vroeger toch wel een aantal dingen anders waren in vergelijking met het besturen van een auto. In deze blog nemen we met je door hoe het precies zit. Lees snel verder, dan weet je wat de regels zijn. Zo weet je beter je bedrijf te runnen of als werknemer actief te zijn binnen zo’n bedrijf. 

Heb ik een rijbewijs nodig? 

Het was vroeger nodig om een rijbewijs te hebben om op een trekker te mogen rijden. Dat was dan alleen voor mensen onder de 18 jaar. Dit laatste is nu zeker niet meer het geval. Sinds 2015 is het namelijk voor alle bestuurders van een trekker nodig een rijbewijs te hebben. Vanaf 18 jaar is het mogelijk een rijbewijs voor de auto te halen waar automatisch een trekkerrijbewijs bijzit even als een brommerrijbewijs. Een trekkerrijbewijs kun je wel apart halen als je 16 bent. 

Wat is er nodig om veilig te rijden op een trekker?  

Het is belangrijk om het juiste onderhoud te plegen aan de trekker (en andere landbouwvoertuigen). De basis van de veiligheid zijn de landbouwbanden. Kijk altijd na het profiel van de voertuigen. Deze moeten voldoende zijn om grip te hebben in de landbouwgrond; de meeste tractorbanden hebben een profieldiepte van 24 t/m 38 inch.Ter vergelijking: een autoband heeft een profieldiepte die ligt tussen de 0,28 t/m 0,37 inch.

Laat je trekker altijd controleren door experts. Bij Vlukon kun je de juiste banden vinden voor je trekker en andere landbouwvoertuigen. Laat je informeren door hen, want dan weet je zeker dat je gebruik kunt maken van hun kennis en kunde. 

Blijf onze blogs volgen, dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. We blijven je informeren zodat je veilig je agrarische bedrijf kunt runnen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden