Matrix transport

Wanneer moet je je autoruit vervangen?

Geplaatst op

Heb je schade of een scheur in één van je autoruiten? Het is niet altijd verplicht om de schade te laten maken. In deze blog vertellen we wanneer je jouw Autoruit vervangen Emmen moet. Zo vertellen we wanneer het moet en dat het niet altijd verplicht is!

Wanneer is een autoruit vervangen verplicht?

Niemand kan je verplichten om je autoruit te laten vervangen. Toch kan ruitschade in bepaalde gevallen zorgen voor een afkeuring voor de APK. Dit geldt in het bijzonder wanneer er sprake is van een kapot vooruit. Stel je maar eens voor dat er een barst is in het gezichtsveld van jou als bestuurder. Deze barst mag dan wel onschuldig lijken, maar een enkele ongelukkige reflectie kan grote gevolgen hebben. Omwille van die reden, is dit type van schade voor een reden voor een afkeuring voor de APK. Heb je in de scheur in je vooruit en hindert deze jou het zicht op de weg? Dan is het van belang om deze schade zo snel mogelijk te laten herstellen.

Schade oplossen? Niet altijd verplicht

Zoals we al verteld hebben, is het niet altijd verplicht om autoruitschade meteen te laten maken. Met name uit financiële overwegingen zou je er dus voor kunnen kiezen om de schade gewoon even te laten bestaan. Dit kan, maar wordt zeker niet aangeraden. Niet alleen kan een beschadigde autoruit namelijk risico´s met zich meebrengen, zoals de veiligheid van de inzittenden van de auto. Daarnaast kan het ook een slechte impact hebben op het comfort tijdens het rijden. Wanneer je de schade niet laat oplossen, is het alleen maar logisch dat je met een groot nadeel rijdt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden