Matrix transport

Wat je moet weten voordat je een chauffeur in dienst neemt

Geplaatst op

Een chauffeur is niet zomaar iemand die je rond rijdt. Een chauffeur moet aan de nodige etiquette voldoen en professionele vaardigheden bezitten. In Nederland heb je verschillende chauffeursdiensten, maar niet allen zijn even goed. Een chauffeur moet betrouwbaar zijn. Wanneer je een betrouwbare chauffeur hebt, weet je dat hij zijn best zal doen voor jouw comfort. Helaas is er tegenwoordig een ruime markt van chauffeurs. Een goede chauffeur vinden is daarom een stuk moeilijker. Daarom gaan we het in deze blog hebben over wat je moet weten voordat je een chauffeur in dienst neemt. 

Een chauffeur moet tolerant zijn

Wanneer je een chauffeur bent voor een zakelijke klant, ben je ondertussen ook het rondrit maatje van een bekwaam en druk man. Een goede chauffeur kan aanvoelen wanneer een zakenman behoefte heeft aan gezelschap om een lange rit draagzaam te maken, of wanneer een zakenman behoefte heeft aan privacy en rust om zich te focussen op zijn werk. Een chauffeur moet dus veel mensenkennis hebben maar moet ook geduld kunnen opbrengen. De klant heeft altijd gelijk en dus moet de chauffeur zich aanpassen met een hoge graad van professionaliteit en tolerantie. 

Zoek een professioneel karakter

Zoals boven genoemd, is het superbelangrijk dat de chauffeur professioneel is. Hiervoor kijk je niet alleen naar zijn rijbewijs en zijn achtergrond maar ook naar zijn eerdere cliënten. Is het mogelijk om de ervaringen van eerdere cliënten na te gaan? Ook is het belangrijk om naar de rijervaring van de chauffeur te kijken. Hoeveel cliënten heeft de chauffeur bijvoorbeeld al gehad en zijn zij vergelijkbaar met wat jij nodig hebt? 

Beleefdheid is een must

Als laatste punt geven we je mee om te zoeken naar een chauffeur die beleefd is, zowel in het verkeer als tegen jou en tegen collega’s. In het verkeer moet een chauffeur een zeer defensieve bestuurder zijn zodat jij geen stress ervaart in het verkeer. In de auto moet een chauffeur zeer beleefd zijn zodat jij en je cliënten of collega’s zich op hun gemak voelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden