Matrix transport

Wat moet ik doen met motorolie nadat ik deze vervangen heb?

Geplaatst op

Het vervangen van motorolie is een stukje onderhoud dat eigenlijk jaarlijks bij een auto plaats hoort te vinden. Daarom gebeurt dit vaak bij zowel de kleine, als de grote beurt. Er zijn ook veel auto eigenaren die het vervangen van de olie en de filters liever zelf doen. Als je dit zelf wilt doen, dan moet dit erg secuur gebeuren. Niet alleen voor je auto, maar ook voor je garage en het milieu. 

Recycle je oude olie net zoals de professionals

Als doe-het-zelver dien je net zoals autogarages je gebruikte motorolie op de juiste manier te behandelen en te recyclen. Door je gebruikte motorolie te recyclen en de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat olielekken beperkt, kunt je schade aan uw omgeving voorkomen en de kwaliteit van het milieu intact houden.

Hoe moet ik dan mijn olie vervangen?

We geven je hieronder een aantal tips hoe je het beste met de motorolie om kunt gaan. Het daadwerkelijke vervangen verschilt uiteraard per auto. Hiervoor dien je dan ook de gebruiksaanwijzing van jouw model te raadplegen. 

Maak gebruik van een lekbak

Tap de gebruikte olie af in een lekbak en zorg ervoor dat je doeken beschikbaar hebt om eventuele druppels of gemorste vloeistoffen direct op te kunnen ruimen.

Vervang het filter, wederom met lekbak

Vervang op dit punt de oliefilter en zorg ervoor dat je de olie die in het filter zit niet morst. Zorg er ook hier voor dat de lekbak onder het filter zit om eventuele lekkages op te vangen. Tap het filter goed af van alle oude olie.

De nieuwe olie gaat erin

Voeg met behulp van een trechter nieuwe motorolie toe. Zorg ervoor dat je de olie niet morst. Lek je toch per ongeluk wat olie op de grond? Realiseer je dan dat je dit zo snel mogelijk moet schoonmaken met oliedoeken, ook als het op de grond ligt. Niet opgeruimde olie kan uiteindelijk in de natuur terecht komen, bijvoorbeeld als je de olie op je oprit vervangt. Vervolgens kan het op straat en zelfs de riolering terechtkomen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. 

Het recyclen van de oude motorolie

Giet de gebruikte olie met behulp van de trechter uit de lekbak in een goede recyclingcontainer. Breng dan de olie naar het plaatselijke afvalstation voor motorolie voor recycling. Meng geen andere smeermiddelen (zoals remvloeistof of transmissievloeistof) of materialen met de gebruikte motorolie. De meeste recyclinglocaties zullen dit niet accepteren als je dit wel doet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden