Matrix transport

Wat zijn de voordelen van een bakfiets?

Geplaatst op

Een bakfiets is een transportfiets. Zo kan je met de fiets ook spullen verplaatsen. Zo zou je er boodschappen in kunnen doen, veel bedrijven gebruiken de fiets als een verkooppunt van bijvoorbeeld ijsjes. Je zou er ook nog je kind(eren) in kunnen vervoeren. In deze blog beschrijven we een aantal voordelen van de bakfiets.

Vervoer van de kinderen

Eén van de vele voordelen van een bakfiets is dat je er kinderen prima mee kunt vervoeren. Er zijn zelfs bakfietsen waarin zelfs bankjes in gemaakt zijn, zodat je kinderen hier op kunnen zitten. Wat natuurlijk ook belangrijk is, is dat je goed zicht hebt op je kinderen. Met bijvoorbeeld een fietskar heb je dit veel minder, want je kinderen zitten dan achter je. Je zal in het verkeer niet over het hoofd worden gezien. Waar een automobilist een ‘gewone’ fietsen nog wel eens missen, zal dit met een bakfiets niet gebeuren. Je valt een stuk beter op, dit geeft je eigenlijk een stukje veiligheid. Kinderen vinden het ook heel leuk en gezellig om samen op pad te gaan met de bakfiets. Doordat ze lekker in de bak zitten kunnen ze alles wat voorbij komt bewonderen.

Een bakfiets is goedkoop

Veel gezinnen hebben twee auto’s, alleen omdat het nodig is voor het werken of vervoeren van de kinderen. Wanneer je één auto tot je beschikking hebt, kan een bakfiets een goede oplossing zijn. Dit is ideaal voor kinderen die nog niet kunnen fietsen. Voor een bakfiets betaal je geen wegenbelasting en benzine heb je ook niet nodig. Uiteindelijk ben je met een bakfiets dus een stuk goedkoper uit, dan dat je er een tweede auto bij koopt. Zo’n fiets is ook nog eens milieuvriendelijk. En brengt je op de plaats waar je moet zijn. Een bakfiets kopen is dus nog niet zo’n gek idee. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden