Matrix transport

Werken met een hoogwerker op een veilige manier

Geplaatst op

Veilig werken is een van de belangrijkste zaken op de werkvloer. Dit komt omdat het gaat om mensenlevens. Gewond raken op de werkvloer is verschrikkelijk. Je leven verliezen nog erger. Daarom is het belangrijk om veilig te werken op momenten dat dit extra nodig is. Dit kun je bereiken door te zorgen dat je over de juiste certificaten beschikt wanneer je aan het werk bent. Bijvoorbeeld als je werkt met een hoogwerker. Het is mogelijk om een hoogwerker certificaat te halen waardoor fouten voorkomen kunnen worden. We nemen in deze blog even wat punten met je door.

Het belang van een hoogwerker certificaat

Je kunt bijna niet overschatten hoe belangrijk het is om met een certificaat op een hoogwerker te werken. Wanneer je op een hoogwerker staat, is het van het grootste belang dat je de dingen doet die nodig zijn om veilig te kunnen werken. Zo is het bijvoorbeeld erg veilig om jezelf te verankeren aan de hoogwerker met behulp van een speciaal tuigje en een ketting. Er zijn meer regels verbonden aan het werken met een hoogwerker. Zo moet je ook bijvoorbeeld niet klimmen naar het werkplatform. Je moet altijd instappen op de begane grond. Wanneer je bij www.hoogwerker-certificaat.nl een opleiding volgt, dan weet je daarna precies hoe je moet werken en zullen fouten geëlimineerd worden. Dat is pas veilig!

Certificaten combineren

Je werkt natuurlijk niet alleen met hoogwerkers in de transport. Het is mogelijk om verschillende certificaten te combineren waardoor je voor diverse voertuigen geschikt bent om mee te werken. Denk maar eens aan de heftruck, dat is ook zo’n ding waarmee van alles mis kan gaan als je niet weet wat je doet. Daarom raden je aan, als je met een heftruck werkt, ook het certificaat hiervoor te halen. Werkgevers in Nederland vinden het erg prettig dat hun medewerkers gecertificeerd zijn; op deze manier kunnen ze ook aantonen aan de arbeidsinspectie dat ze er alles aangedaan hebben om hun medewerkers op te leiden zodat ze hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Dit is verzekeringstechnisch erg belangrijk voor de werkgever.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs vol van informatie over de transportsector. Blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ matrixtransport.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden